JOVAN TUCAKOV LECENJE BILJEM PDF

JOVAN TUCAKOV LECENJE BILJEM PDF

admin

September 27, 2020

Read Lecenje Biljem book reviews & author details and more at Free delivery on qualified by Jovan Tucakov (Author), Rad (Author). Be the first to. : LECENJE BILJEM Fitoterapija () by Dr JOVAN TUCAKOV and a great selection of similar New, Used and Collectible Books. Results 1 – 9 of 9 Lecenje biljem (Serbian Edition) by Tucakov, Jovan and a great selection of similar Used, New and Collectible Books available now at.

Author: Taubei Yodal
Country: Cuba
Language: English (Spanish)
Genre: Personal Growth
Published (Last): 5 January 2006
Pages: 314
PDF File Size: 20.5 Mb
ePub File Size: 15.95 Mb
ISBN: 931-3-83968-353-5
Downloads: 8254
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kazidal

Stablo uspravno, tvrdo, do 1 metra visine. Poreklom je iz Meksika, a raste i kod nas. Od dobijenog sirupa uzimati po 50 — grama dnevno.

[PDF] Tucakov Jovan – Lečenje biljem – Free Download PDF

Da bi se postigao dobar rezultat pri davanju ovog leka, potrebno je ispuniti ove uslove: Obe vrste zgus-nutog soka upotrebljavaju se u lekarstvu. Kora mu je bela, srebrnasta.

  ARISE AWAKE RASHMI PDF

Get fast, free shipping with Amazon Prime. Za tu bo-lest je propisan ovaj recept: Glavice cvetova rastu, upravo sede u pazuhu listova.

JOVAN TUCAKOV LECENJE BILJEM PDF

Ukratko, deluje kao naprstak. Ova druga cveta u aprilu.

Mekog ekstrakta od oraha kiparisova. Smatra se za jednu od prvorazrednih biljaka. EKKS vnsinu 4—7 metar grana, i kad se dobro neguje bv trnje.

Stablo je golo, ili slabo dlakavo.

Rad, — pages Bibliographic information. Srodna vrsta koja se nalazi kod nas a vero-vatno i po drugim mestima raste u Kranjskoj i ka Jadranskom moru. Kad su zrele, bobice su jajaste i crvene. Spolja, lokalno na rane raka, primenjuje se kao obloga od ojvan delova ekstrakta i glicerina. Lista od krupne koprive Cvetovi u glavicama, sitni i mnogobrojni na vrhu stabla, obrazuju grozdove.

Primena je njena raznovrsna. Bilka je pepelasta i meka. Sok od korena zove se lakricin. Usled toga smatra se danas da je nepravilno uzimati ova sredstva za apetit mnogo ranije pre obroka, npr.

  INTERMITENCIAS DA MORTE PDF

Njeno delovanje je trojako: Kao sirup po receptu: Ponovo se sve kuva u grama vode — dok se ne ukuva do grama.

Tucakov Jovan – Lečenje biljem

Slabost, mlitavost stomaka kao organa za varenje. Ali je ovde ponovo navodimo, da se njeno delovanje ne previdi.

Doze su iste kao i kod jasena. Smatrao se odvajkada kao lekovita biljka.

Nas interesuju samo ovi drugi. Ili spraviti vino po receptu profesora Robena: U Engleskoj su je neki lekari davali protiv sipnje dr S.